0 DKK
DKK 
0,00 DKK
DKK 
facebook.jpg
Website - Shop - Gin - Elg Gin No. 2
Kategori:
Gin
Varenavn:

Elg Gin No. 2

Detail view galleri:
  1. Førpris

    0,00

Pris:
DKK 349,00
Prisen er inkl. moms
Kort tekst:
Elg Gin No. 2 er inspireret af Tom Chamberlain, der har lagt navn til gin af typen OLD TOM. Tom Chamberlain var master distiller og medejer af Hogdes Distillery, der producerede gin i begyndels...en af 1800 tallet. Tom Chamberalin havde til dette formål et laboratorium, hvor han opbevarede de nødvendige ingredienser, der gjorde det muligt, altid at frembringe de fineste gin, aromatiseret på en særlig ejendommelig måde.
Lang tekst:

Når en almindelig kunde kom for at købe gin, blev han tilbudt at smage destilleriets sædvanlige gin, men når en særlig betydningsfuld kunde ankom, blev han inviteret ind i gamle Toms allerhelligste, og fik tilbudt et af glas "hans særlige". Rygtet om dette spredte sig, og når en kunde blev spurgt, hvad han ville have, blev svaret hurtigt: "Et glas Old Tom". Firmaet besluttede derfor at fremstille en speciel god kvalitet af gin, der fik navnet: OLD TOM

Elg No. 2 er som Elg No. 1 baseret på enebær, koriander og gulerod, men tillige er der anvendt et udtræk af enebær, der giver ginnen dens unikke mørke farve. Dette udtræk er udviklet i laboratoriet, hvor forskellige styrker sprit er afprøvet, forskellige blandingsforhold mellem sprit og enebær er afprøvet og hvor længe enebærerne skal trække er optimeret.

Det blev til, at der skal bruges 25 kg enebær pr. batch, der lægges i blød i 50% stærk sprit. Ganske langsomt bliver spritten mere og mere mørk af de næsten sorte enebær. Samtidig falder alkoholprocenten, da spritten også trækker vand ud af enebærerne. Efter 4 uger sigtes enebærerne fra og det mørke udtræk filtreres flere gange. Resultatet er et udtræk på 29 % alc. vol., der indeholder en bred vifte af smag- og aromastoffer, der ikke opnås ved destillation.

Dette udtræk tilsættes efterfølgende den destillerede gin. Slutresultatet er en mørk gin med en kraftig enebærsmag samt en svag sødme.

Elg. No. 2 er en gin der kan nydes rent, men passer også fortrinligt sammen med Ginger Beer i samme blandingsforhold som en Gin og Tonic.

Alkoholprocenten er lidt lavere end Elg No. 1 nemlig 46,3 % alc. vol. Der er ikke tilsat kunstige farvestoffer eller sukker, kun den rene natur.

Se også

Varianter:

Varen er nu lagt i kurv

Shop videre

Til kurven

Nyhedsbrev

Er du fyldt 18 år?

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.